Maatwerk in winkelcentrum Reigerhof

Afgelopen zomer realiseerden we – in samenwerking met Van den Pol Elektrotechniek – totaal nieuwe maatwerk ledverlichting. De bestaande 20 jaar oude T5 fluorescentiebuizen bleken te onderhoudsgevoelig en weinig representatief. In de noodzakelijke upgrade werd behalve de kleurstelling van plafond en wanden ook de lijnverlichting meegenomen. Kroone Lighting leverde ruim 700 meter Non-stop profiel voor indirect en contourverlichting. Ook werden nog 150 speciaal op maat gemaakte inbouw-/opbouwarmaturen geleverd. Het eindresultaat mag gezien worden.

Rotondo hanglampen voor Universiteit Leiden

In de oude UB – het bestuursgebouw op het Rapenburg – bevindt zich op de eerste verdieping een statige vergaderruimte. Na nieuw parket en multifunctionele vergadertafels was er niet alleen de wens maar ook de noodzaak voor nieuwe verlichting. De nieuwe armaturen moesten wel vanaf de 2 bestaande lichtpunten worden afgehangen, de gehele tafel verlichten en het beschilderde plafond aanlichten. De door ons ontworpen Rotondo werd uitgevoerd in een speciale houtnerfprint en voorzien van Casambi regelbare ledverlichting. Licht op elk gewenst niveau!

Sterrentuin vol lichtringen

De kleine lichtringen (plafondlampen) en grote lichtringen (hanglampen) in het atrium vormen een treffende combinatie in het interieur van Sociaal Cultureel Centrum De Sterrentuin in Leiderdorp
De grote lichtringen 200 en 300 cm zijn daglichtgestuurd
In de kleine opbouwringen is de decentrale noodverlichting geïntegreerd

Tisina 100 Dali-Dim

De Tisina 100 Dali-Dim is lichttechnisch en energetisch het topmodel uit de Tisina-serie. De verticaal en horizontaal vrij af te hangen pendelarmaturen bieden grote mogelijkheden om hogere ruimten creatief te verlichten. De rondom egaal verlichte opaalbuis genereert een hoog niveau algemene verlichting en kan eenvoudig worden teruggedimd tot ieder gewenste lichtsterkte, zodat de buizen ook decoratief aanwezig blijven. Door gebruikmaking van superieure techniek wordt een levensduur van 100.000 uur gegarandeerd. Door de zeer goede 150 lm/Watt lumen-/Wattverhouding en de hoge efficiëncy van het armatuur is Tisina 100 Dali-Dim geschikt voor toepassing in gebouwen met de hoogste BREEAM-score.

Project: ARS Aemula Naturae – Leiden

ARS Aemula Naturae, een hedendaagse kunstenaarsvereniging, is gehuisvest in een monumentaal pand op de Pieterskerkgracht in Leiden. Door de restauratie van het 17e eeuwse cassetteplafond met vergulde rozetten kwam de bestaande spanningsrailverlichting met spots te vervallen. Van restauratie-architect Dennis van Veen van Veldman Rietbroek Architecten kregen wij de vraagstelling verlichting te realiseren, die het plafond schaduwloos kon aanlichten. De frequent wisselende kunstexposities moesten gebruik kunnen maken van richtbare spots.

Het schaap met 5 poten werd gevonden in het aluminium wandprofiel THE WALL, een in eigen huis ontworpen en samengesteld verlichtingssysteem, want aan alle wensen voldeed. Als uplight een doorlopende dimbare led lichtlijn die asymmetrisch het plafond aanstraalt. Als (schakelbare) richtspotsterugstralende GU10 lichtbronnen met instelbare bundelbreedte.
De ruimte voor beeldende kunst is dankzij het bijzondere plafond en aangepaste verlichting al een bezienswaardigheid op zichzelf.