Project: ARS Aemula Naturae – Leiden

ARS Aemula Naturae, een hedendaagse kunstenaarsvereniging, is gehuisvest in een monumentaal pand op de Pieterskerkgracht in Leiden. Door de restauratie van het 17e eeuwse cassetteplafond met vergulde rozetten kwam de bestaande spanningsrailverlichting met spots te vervallen. Van restauratie-architect Dennis van Veen van Veldman Rietbroek Architecten kregen wij de vraagstelling verlichting te realiseren, die het plafond schaduwloos kon aanlichten. De frequent wisselende kunstexposities moesten gebruik kunnen maken van richtbare spots.

Het schaap met 5 poten werd gevonden in het aluminium wandprofiel THE WALL, een in eigen huis ontworpen en samengesteld verlichtingssysteem, want aan alle wensen voldeed. Als uplight een doorlopende dimbare led lichtlijn die asymmetrisch het plafond aanstraalt. Als (schakelbare) richtspotsterugstralende GU10 lichtbronnen met instelbare bundelbreedte.
De ruimte voor beeldende kunst is dankzij het bijzondere plafond en aangepaste verlichting al een bezienswaardigheid op zichzelf.

Succes op Led + Elektro beurs

Op de inmiddels toonaangevende beurs voor lichtleveranciers en fabrikanten, LED + ELEKTRO in Den Bosch pakten we uit met een puike presentatie van de Iris Solo led Tube Ø 50 mm. De Ø 100 mm RGB-uitvoering van de Tisina Solo led Tube werd genomineerd voor Best Innovation Award.

T5 Seamless led SLS 20.3 – STREEP II

STREEP II trekt strepen van licht met een mooi gelijkmatig lichtbeeld.
De ranke 16 mm ledbuis met G5 lampvoet past perfect in de 24 mm aluminium geanodiseerde of zwarte geëloxeerde behuizing.
De Dali-dimbare opbouw of pendelarmaturen zijn leverbaar in de lengten 582 mm, 882 mm, 1182 mm en 1402 mm, lichtkleuren 3000K/4000K.
T5 Seamless G5 ledbuizen zijn ook geschikt als vervanger voor bestaande armaturen met T5 SLS fluorescentiebuizen, de zogenaamde Lumilux T5 Seamless G5.
Wel dient de bijbehorende electronica (driver) te worden ingebouwd.
STREEP II armaturen zijn naadloos koppelbaar voor eindeloos lange strepen van licht.